Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może wobec tego, że wykorzystane przez nich składniki są rześkie, aromatyczne oraz odpowiednie dla każdego. Szablonowa kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem jedzenia – skupia się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania wskazują, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować poprawę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest także dobre oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie tylko smakują niesamowicie, lecz także są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.
włoska restauracja w Krakowie
Zerknij na kilka poniższych elementów, które stanowią esencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Olej z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się podczas realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest sowita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E i inne zdrowe związki, jakie zmniejszają stan zapalny.
Restaurants near Main Market Square
Pomidory z puszki
Świeże pomidory są wspaniałe, jednak te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezmiernie ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą oraz są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość zużycia z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew może przepływać swobodnie), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i zniżyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.